Tips & råd för hela livet

Vi på Apohem vill öppna dörren till ett hälsosammare liv. Vi är ute på en resa där vi undersöker, testar och öppnar upp nya dörrar. Häng med på upptäcktsresan!


bra att ha hemma nyfödd bebis

Nyfödd bebis? 9 saker som är bra att ha hemma

Hjälp! Vad behövs första tiden med en nyfödd bebis? En hel del... Men allt kan faktiskt inte köpas eller lånas från start. Här är det som verkligen är bra att ha hemma!


semester i sverige

Inga semesterplaner? Tips och aktiviteter för en helbra sommar

Sommaren är officiellt här, men det här året är det lite annorlunda för många av oss. Planer har lagts om eller ställts in. Men en sak är säker - det blir  vad vi gör det till! Läs våra bästa tips på aktiviteter för sommarens svemester.


relation utan bråk

Semesterbråk? Psykologernas tips för en starkare och bråkfri relation

Relationer är knepigt, särskilt i tider av KONSTANT umgänge. Här är psykologduons bästa tips på hur ni tar er förbi semestertjafsen och bygger en starkare relation.


valerie aflalo sommar

Valerie Aflalo: “Sommaren 2020 kan bli den bästa” 

Valerie Aflalo har förvånande nog höga förväntningar på sommaren 2020. Här tipsar hon om roliga aktiviteter och somriga recept för hela familjen!


Därför borde du försöka få i dig mer fisk och omega-3

Att fisk är bra för hälsan är ingen nyhet. Ändå äter många för lite fisk och med det, för lite omega-3. Här förklaras varför du borde äta mer fisk och skaldjur!


sommarapotek

KOMPLETT packlista och must-haves i sommarapoteket

För sommarens äventyr behövs både det ena och det andra! Här har du hela packlistan för svemestern (och bra länkar om det gapar tomt i hemmaapoteket!)


fästingar fästingbett

Så klarar du dig från fästingbett (och så tar du effektivt bort en fästing!)

Vad härligt det är att vara ute med bara armar och ben i den sköna sommarvärmen. Men i höggräset lurar fästingarna. Här är läsvärda fakta om fästingar och fästingbett.


egen vätskeersättning

Vätskebrist? Så gör du din egen vätskeersättning

Vätskeersättning är bra när du behöver återställa vätskebalansen snabbt. Glömt köpa hem? Här är hur du gör din egen vätskeersättning.


malin gramer pms

Malin Gramer: "När jag har PMS känns livet som ett svart hål"

Här berättar den kända programledaren Malin Gramer något få vet om henne – hon har en fruktansvärd (!!) PMS som ger henne mörka tankar.


 torra slemhinnor

Så vet du att du har torra slemhinnor (och så behandlar du det!) 

Svider sex? Kliar det GALET mycket i underlivet? De flesta kvinnor får torra eller sköra slemhinnor någon gång. Här är vad du gör åt det!


gravid elsa ekman

Elsa Ekman: "Jag har bara inte kunnat se mig med gravidmage"

Konstnären och poddaren Elsa Ekman är gravid och fullkomligen LÄNGTAR efter sin förlossning. Här delar Elsa hur hon känner för att vara gravid (hon mår “som en jävla pingla!”).


 ont förlossning

Barnmorskan förklarar: Så ont gör en förlossning

Att en förlossning gör ont är klart, men hur ont? När det gäller förlossning är frågorna många. Barnmorskan förklarar allt du velat veta om förlossning.


pms behandling

Experten: Så behandlar du själv din PMS

PMS igen? Du kan faktiskt behandla dig själv och må bättre genom att äta rätt och leva mer hormonvänligt. Här är genvägarna till mindre PMS och en härligare cykel. 


psykisk ohälsa

Ångest? Psykologerna svarar på frågor kring psykisk ohälsa

Vad är psykisk ohälsa? Hur vet jag om jag eller någon i min närhet lider av det? Psykologerna Johan Waara och Mattias Lundberg besvarar dina frågor.


angelica förlossning

Angelica Svanström: “Jag älskar min kropp mer EFTER jag fött barn”

Möt Angelica Svanström, influencer och fotograf. Här berättar hon hur mycket mer hon älskar sin kropp nu och hur hennes förlossning var lika häftig som förjävlig. 


glow hud

Hemligheten till en hy med glow – 3 steg är allt som behövs

Vill du ha en hud som både är slät och strålar? Här är 3 steg till hur du får till rätt glow i huden med en ny hudvårdsrutin. Dessutom vilka ingredienser du borde leta efter!


 fysikaliska naturliga solskydd

Därför borde du välja naturliga och fysikaliska solskydd

Att du ska använda solskydd är ingen nyhet. Men vilket solskydd? Här är varför du borde välja ett naturligt, fysikaliskt solskydd nästa gång du köper solskydd.


 foodjunkie mat

Foodjunkie: "Ju mer färg på tallriken, desto hälsosammare mat"

Möt influencern och matinspiratören Edita Renlund, alias Foodjunkie. Edita vill inspirera till hälsa genom magen (läs mat). Dessutom får du 3 enkla recept!


ensam

Psykologerna: Så hanterar du tristess, isolering och ensamhet

Att ofrivillig ensamhet påverkar hälsan negativt känner de flesta till. Här ger två psykologer råd kring hur du kan hantera ensamhet, tristess och isolering i coronatider.


meditation nybörjare

3 knep för hur du börjar meditera (så gör du steg för steg!)

Det här med att stanna upp och att lyssna inåt är så viktigt. Här är steg för steg till hur du som nybörjare börjar med meditation.


mycket mensvärk pms 

Expertens tips vid mycket mens och mensvärk

Mycket mens, mensvärk och PMS? Du är inte ensam och det finns många små saker du kan göra i din vardag som gör stor skillnad för hur du mår. Här är expertens råd.


 yoga yogaformer

Börja yoga? Så hittar du en yogaform som passar dig

Galet vad många yogaformer det finns. Vad är egentligen skillnaden mellan alla dessa yogaformer – och varför utöva yoga? Yogaläraren berättar. 


solskydd bebis barn

Hudterapeuten: Så väljer du rätt solskydd till bebis och barn

Solskydd är en djungel – särskilt när det gäller solkräm för bebisar och barn. Hudvårdsterapeuten ger solsäkra tips och reder ut alla begreppen.


pt fia

PT-Fia: ”Jag tar omvägar för att få vardagsmotion"

Intervju med hälsoprofilen och influencern PT-Fia. Här berättar hon hur hon hittar träningsmotivationen. Dessutom tipsar hon om 5 enkla övningar du kan göra hemma!


 pms pmds

Experten: Det betyder PMS för dig och din hälsa

Undrar du varför du en gång ii månaden vill byta både partner och arbete? Svaret stavas förmodligen PMS. Här förklaras vad PMS och PMDS betyder (och är!). 


 josefin dahlberg

Josefin Dahlberg: "Det är ett life hack att yoga”

Ta del av intervjun med influencern och yogaläraren Josefin Dahlberg. Läs om hennes väg till yoga och få tips på BRA yogaövningar för nybörjare.


 pollen pollenallergi

Allt du velat veta om pollen och pollenallergi

Att efter en lång vinter inte få njuta av vår och sommar utan att få en allergisk reaktion är oförtjänt. Här är allt du vill veta om pollen och pollenallergi. 


 efter förlossningen

Så tar du hand om dig efter förlossningen

Eftervärkar, bristningar i underlivet, smärta och känslosvall. Detta händer med kroppen efter förlossningen - och så tar du hand om dig efter du fött barn. 


manukahonung

Fakta om manukahonung – dunderhonungen från Nya Zeeland

Honung som honung, tänker du kanske. Men manukahonung är inte vilken honung som helst. Nejdu, här får du veta allt och lite till om den nästintill magiska manukahonungen. 


ingen mens

Hjälp! Jag har inte fått min mens

Du har inte fått din mens på senaste, och du är bombsäker på att du inte är gravid. Din PMS däremot, vilar inte. Här är expertens knep för att få en mer balanserad ägglossning och regelbunden mens.


j beauty

J-beauty – fluga eller här för att stanna?

K-beauty kanske du har hört om. Men J-beauty, vad är det för nån bokstavskombination? Här kan du lära dig mer om det japanska hudvårdsfenomenet.


 vara hemma

Så gör ni det bästa av att vara hemma – 3 enkla steg

Att hänga hemma hela dagarna låter kanske som en enkel sak, men det kan du slå dig i backen på att det inte alltid är. Så gör ni det bästa av att vara hemma. 


undvik smitta

Sjukstuga? Så undviker du smitta i sjuktider

För att klara dig undan i sjuktider är det bland annat viktigt att tvätta händerna ofta. Låter basic, men så viktigt att påminna om. Här är några tips för att slippa sjukstugan!


jobba effektivt

Check! Så blir du mer effektiv när du jobbar hemifrån

Att jobba en dag hemifrån brukar inte vara några konstigheter. Att jobba veckor (eller månader!) hemifrån är knepigare. Här är några knep som håller din arbetsdag effektiv hemma.


 äta hälsosamt

Så äter du mer hälsosamt – 3 enkla steg (som fungerar!)

Tänk att något så vardagligt som mat kan vara så knepigt. Men fullt så krångligt behöver det inte vara. Här tar du del av 3 tips på hur du kommer igång (eller fortsätter) äta mer hälsosamt!


sömn viktigt

Sleepless elite, my ass! Därför är det så viktigt med sömn 

Sömnforskningen är hyfsat eniga om att de flesta behöver runt 6-9 timmars sömn för att må bra. Här läser du mer om varför det är så, så viktigt för dig att sova gott.   


närhet relationer

Ta (vara) på varandra! Om vikten av närhet i relationer

Att närhet kan vara rysande härligt känner du nog till, men vet du hur viktigt det är för dina relationer och ditt mående? Läs mer om varför du ska slösa mer med kramarna!   


andas

Så andas du dig hälsosam (tips på andningsövningar!) 

Hur du andas är kanske något du sällan tänker på. Men att använda det som verktyg när du behöver energi eller vill stressa ner är underskattat. Här läser du mer om andning och får tips på andningsövningar.


mellanmål utflykt

3 snabba mellanmål till hungriga små barn på utflykten

Det är mycket som ska packas och preppas inför en utflykt. Här får du tips på snabba och enkla mellanmål till hungriga barn och bebisar som funkar on-the-go (och är kladdfritt!).


svårt att sova

9 sätt att somna snabbare och lättare för dig som har svårt att sova

Få saker är värre än att vrida och vända i sängen för att det bara inte går att sova. Här tar du del av 9 bra tips som förhoppningsvis gör det lättare för dig att somna!


ekologisk hudvård

3 fördelar med ekologisk hudvård 

Hudvården är något av en djungel – och det gäller inte minst ekologisk hudvård. Läs mer om vad ekologisk hudvård är och vilka fördelar det har! 


snabba mellanmål

10 snabba, nyttiga OCH goda mellanmål för bebisar och barn

Mellanmål behöver faktiskt inte ta tid. Här får du tips på 9 nyttiga och enkla mellanmål för barn och bebisar som behöver fylla på med energi snabbt.


kollagen

Kollagen – vad är hemligheten?

Kollagen är för lederna, men också för huden. Det finns naturligt i kroppen, men ska samtidigt ätas kosttillskott. Här reder vi ut vad kollagen faktiskt är. 


sova bättre

Sov som en stock inatt – 8 tips för att sova bättre

Trött? Du kan faktiskt påverka din trötthet mer än du tror. På fler sätt än att öka timmarna du sover. Här tar du del av 8 olika tips för att sova bättre.


 hårtyp

Guide: Så väljer du hårprodukter efter din hårtyp

Hårvård, vilken djungel! Här reder vi ut olika hårtyper och hårprodukter som passar. Vad stämmer in på dig?


träningsrutin

Så får du till en bra träningsrutin

Så lätt det är att lova att träna mer, och så svårt det är att hålla. Här har du några goda råd om hur du gör träningen till rutin. 


tvätta händerna på rätt sätt

Så här tvättar du händerna på rätt sätt

I sjuktider räcker det inte att tvätta händerna 'lite snabbt'. Här är hur du håller händerna föredömligt rena!