Graviditetstest

10 Varor

Vilse i sortimentet?
Filtrera
Varumärke
 1. RFSU 2 Produkter
 2. Clearblue 6 Produkter
  1. Clearblue Graviditetstest early
   Clearblue Graviditetstest early
   87 kr Rek pris 115 kr
  2. Predictor Express
   Predictor Express
   75 kr Rek pris 95 kr
  3. Predictor Early
   Predictor Early
   75 kr Rek pris 99 kr
  4. RFSU Graviditetstest 8 st
   RFSU Graviditetstest 8 st
   99 kr Rek pris 149 kr
  5. RFSU Graviditetstest 2 st
   RFSU Graviditetstest 2 st
   47 kr Rek pris 69 kr
  6. Clearblue Conception indicator 2 st
   Clearblue Conception indicator 2 st
   147 kr Rek pris 185 kr
  7. Clearblue Graviditetstest week
   Clearblue Graviditetstest week
   89 kr Rek pris 119 kr
  8. Clearblue Graviditetstest rapid 2 st
   Clearblue Graviditetstest rapid 2 st
   87 kr Rek pris 149 kr
  9. Clearblue Graviditetstest rapid
   Clearblue Graviditetstest rapid
   74 kr Rek pris 99 kr

  10 Varor

   

  Graviditetstest

  I början av din graviditet ökar hormonet hCG i kroppen. Om du misstänker att du är gravid kan ett graviditetstest ge dig ett snabbt och säkert svar. Graviditetstesterna är enkla att använda hemma och går att använda från dagen du förväntar dig din menstruation.

  För att ta reda på om du är gravid kan du antingen vända dig till sjukvården eller göra ett graviditetstest hemma. Testerna som finns inom sjukvården är lika tillförlitliga som de du använder för hemmabruk. Graviditetstestet mäter nivåerna av hCG i ditt urin. hCG är ett hormon som utsöndras av moderkakan efter det att ditt ägg har blivit befruktat.

  Bästa tiden att testa

  Den bästa tiden att testa en misstänkt graviditet på är från och med den första beräknade dagen för din menstruation. Om du har en oregelbunden mens eller inte vet när mensen normalt sett inträffar ger ett graviditetstest dig ett säkert svar tidigast tre veckor efter ett oskyddat samlag.

  Om du gör ett test för tidigt kan de visa ett felaktigt resultat eftersom dina hormonnivåer inte har stigit tillräckligt mycket för att ge utslag. Om du får ett negativt resultat men fortfarande misstänker en graviditet kan du göra ett nytt test om en vecka.

  Såhär använder du ett graviditetstest

  Graviditetstesten kan skilja sig något till utseendet men samtliga test utförs på samma sätt. I ena änden av graviditetstestet sitter en del som suger upp ditt urin för att mäta hCG-nivåerna. Efter att testet har sugit upp urin ska det ligga platt innan du efter ett tag kan läsa av resultatet.

  För att du ska vara säker på att göra rätt är det viktigt att du alltid läser bruksanvisningen som medföljer vid köp av ett graviditetstest då instruktionerna kan skilja sig mellan de olika testen.

  Efter ett graviditetstest

  Det kan vara omvälvande känslor som uppkommer efter ett graviditetstest, oavsett vilket resultat du har fått. Om du känner att du behöver tips, stöd eller råd kan du alltid vända dig till en barnmorskemottagning.