Solskydd för barn

19 Varor

 1. ACO Sun kids pump spray spf 50+ 175 ml
  ACO Sun kids pump spray spf 50+ 175 ml
  130 kr Rek pris 199 kr
 2. EVY Kids SPF 30 150 ml
  EVY Kids SPF 30 150 ml
  126 kr Rek pris 219 kr
 3. EVY Solskyddsmousse SPF 50 100 ml
  EVY Solskyddsmousse SPF 50 100 ml
  149 kr Rek pris 209 kr
 4. CCS Aloe vera gel 100 ml
  CCS Aloe vera gel 100 ml
  45 kr Rek pris 59 kr
 5. ACO Sun kids lotion spf 50+ 125 ml
  ACO Sun kids lotion spf 50+ 125 ml
  102 kr Rek pris 149 kr
 6. ACO Sun kids stick spf 50 8 g
  ACO Sun kids stick spf 50 8 g
  69 kr Rek pris 89 kr
 7. ACO Sun kids lotion spf 50+ 250 ml
  ACO Sun kids lotion spf 50+ 250 ml
  150 kr Rek pris 219 kr
 8. ACO Sun kids pump spray spf 30 175 ml
  ACO Sun kids pump spray spf 30 175 ml
  122 kr Rek pris 159 kr

19 Varor

 

Solskydd för barn

Barns hud är tunnare, känsligare och har inte samma mängd av pigment som en vuxen. Ett barn som vistas i solen har därför lättare att bränna sig. Vatten, sand och snö har en förmåga att reflektera solens strålar så kom ihåg att skydda ditt barn under en sval dag på sjön såväl som en kall vinterdag i skidbacken.

Första levnadsåret är barnet extra känsligt mot UV-strålning och ska helst inte vistas direkt i solljuset. Tänk därför på att uppsöka skugga, använda solhatt och tunna men heltäckande kläder på barnet. Barn som är över ett år behöver också skyddas mot solen. Se till att de inte går utan kläder och låt dem bära solglasögon, keps eller solhatt.

Till utsatta områden som inte går att täcka, kan ni gärna komplettera med en solskyddsfaktor. Det gäller för alla barn över sex månader.

Solskyddstips för barn under ett år

 • Undvik att barnet vistas i direkt solljus
 • Klä barnet i tunna kläder men som täcker kroppen och använd solhatt.
 • Spendera tiden i skuggan eller försök vara inomhus mellan klockan 11-15, då är solen som starkast.
 • Är barnet över sex månader kan du smörja utsatta områden med en hög solskyddsfaktor, det vill säga Spf 30 eller mer och gärna med partikelfilter. Se till att det blir ett tjockt lager.

Solskyddstips för barn över ett år

 • Se till att barnet använder skyddande kläder, solglasögon, keps eller solhatt.
 • Använd solkräm på utsatta områden. Gärna vattenfast.
 • Undvik att vistas i direkt solljus mellan klockan 11-15 när solen är som starkast.

Solskydd i varmare länder

Reser du till ett varmare land ska du vara extra noga med att skydda barnen från direkt solljus mellan kl 11-15. Risken att bränna sig är större än i Sverige, särskilt om ni reser under det svenska vinterhalvåret. Det gäller även för oss vuxna. Kom ihåg att ta med solskyddsfaktor med en hög Spf.

Solskyddsmedel för barn

Tänk på att det är extra viktigt att skydda ditt barn när solen är som starkast och att solskyddsmedel är ett komplement till kläder.

Använd helst en produkt med spf 30 eller högre, gärna en vattenfast om barnet kommer att bada. Till små barn rekommenderar vi en solskyddsfaktor med partikelfilter. Applicera ett tjockt lager med solskyddsfaktorn för att få full effekt av produkten och smörj huden noga. Var extra uppmärksam med områden som näsa, panna, läppar, händer och fötter. För bästa skydd bör insmörjningen ske redan innan ni går ut och sedan upprepas efter två till tre timmar, speciellt efter bad och handdukstorkning.

På Apohem finns solskydd i olika förpackningar och konsistenser för att du ska kunna välja det som är lättast att använda på just ditt barn.

Du hittar: Stift, kräm, lotion, spray, mousse.

Vad gör jag om mitt barn har bränt sig i solen?

Om ditt barn har bränt sig i solen, kan du lugna huden och dämpa svedan genom att badda med kallt vatten, använda kylbalsam, aloe vera eller en efter-sol lotion. Barnet bör undvika att vistas i solen några dagar. Samma gäller om barnet fått soleksem. Är ditt barn över två år kan kan svedan eller eksemet även lindras med en receptfri hydrokortisonkräm.

När bör man söka vård?

Du kan ta kontakt med en vårdcentral eller barnavårdscentral om ditt barn börjar må dåligt av att ha vistats länge ute i solen eller om barnet har bränt sig och du känner dig osäker på vad du ska göra. Har barnet fått en kraftig brännskada med till exempel blåsor eller svåra soleksem bör du alltid kontakta vården.