Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 30/11-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
105 kr Rek pris 105 kr
Finns i lager
1-2 dagars leveranstid

C-vimin brustablett 1 g 4 x 25 st

105 kr Rek pris 105 kr
  • Vid C-vitamin brist

  • Betydande för sårläkning och järnupptag

  • Brustabletter med citronsmak

  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Låga priser
Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

C-vimin är en brustablett som innehåller 1g askorbinsyra (c-vitamin) och används när du har brist på vitamin C.

Vitamin C är en antioxidant som skyddar cellerna från fria radikaler och har betydelse för bildning av brosk, benvävnader och tänder. Den ökar upptaget av järn från kosten och spelar även en roll vid sårläkning. Du får i dig vitaminet genom de flesta grönsaker, bär och citrusfrukter. Äter du till exempel en tredjedels paprika eller en stor apelsin har du täckt hela dagsbehovet. Behovet av C-vitamin kan variera men det rekommenderade dagliga intaget för vuxna är 75mg.

C-vitaminbrist kan till exempel bero på att upptaget av näringsämnen i tarmarna inte är tillräckligt. Symtomen kan få dig att känna dig trött, svag och irriterad. Allvarlig brist är ovanligt men kan i sällsynta fall orsaka skörbjugg, en sjukdom som ger inflammationer i tandköttet, försämrad sårläkning och infektionskänslighet.

C-vimin brustabletter ska lösas upp i ½ glas vatten och har en smak av citron.