Serum & Olja

61 Varor

61 Varor

 

Serum & Olja

Boosta huden extra med ett vårdande serum eller olja. De tränger ner djupare i huden än en ansiktskräm och innehåller ofta koncentrerade aktiva ämnen. Komplettera din hudvårdsrutin med serum eller olja för att ge din hud en ny lyster.

Börja din hudvårdsrutin med att rengöra huden för att få bort smuts och orenheter. Nästa steg är att använda ansiktsvatten för att återställa pH-balansen och ta bort kvarvarande rester från smink och rengöring. Därefter kan du använda ett serum, innan du går vidare till en ansiktskräm. Har du torr hud kan du använda en ansiktsolja för att ge ytterligare fukt och låsa in fukten från ansiktskrämen.

Varför använda serum eller olja?

Ett serum eller olja tränger djupare in i huden än vad en vanlig hudkräm gör. Detta eftersom de innehåller aktiva ämnen och ingredienser som ofta har mindre molekyler. Genom att använda ett serum eller olja utifrån din hudtyp kan du därför få en snabbare effekt av din hudvård. Det kan även hjälpa din hud att lättare ta upp efterföljande produkter.

Du kan använda flera serum tillsammans, se bara till att de produkter du använder inte innehåller några ämnen som inte ska kombineras innan du applicerar de på ditt ansikte. För att få ut det mesta av din hudvård kan du även kombinera serum och olja tillsammans. Börja då med att använda ett serum innan din ansiktskräm för att därefter applicera olja på ansiktet. Oljan hjälper då till att låsa in fukten i huden. Detta görs gärna nattetid eftersom oljan ofta behöver mer tid på sig att tränga in i huden.

Anpassa även ditt serum utifrån de behov din hud har just nu. På sommaren är vi ofta i behov av extra skydd mot solens skadliga UV-strålar, medan du på vintern kan vara i behov av mer fukt.

Vilket serum eller olja passar mig?

Utgå alltid från din hudtyp när du väljer hudvårdsprodukter. Olika hudtyper har olika behov och därför bör du alltid börja med att studera din hud för att få ut det allra mesta ur dina produkter.

Är du osäker på vilken hudtyp du har? Då kan du läsa mer här.