Inpackning & Håroljor

31 Varor

 1. Phyto Phytolisse Hårpvårdsserum 50 ml
  Phyto Phytolisse Hårpvårdsserum 50 ml
  199 kr Rek pris 229 kr
 2. OGX Coconut milk oil mist 118 ml
  OGX Coconut milk oil mist 118 ml
  89 kr Rek pris 119 kr
 3. Hårkontroll Hair boosting spray
  Hårkontroll Hair boosting spray
  147 kr Rek pris 198 kr
 4. A-pro Ricinolja 100 ml
  A-pro Ricinolja 100 ml
  39 kr Rek pris 39 kr
 5. Löwengrip Quick hair treatment 100 ml
  Löwengrip Quick hair treatment 100 ml
  95,20 kr Ord. pris 119 kr
 6. Löwengrip The cure hair mask 200 ml
  Löwengrip The cure hair mask 200 ml
  135,20 kr Ord. pris 169 kr
 7. Löwengrip The cure hair oil 50 ml
  Löwengrip The cure hair oil 50 ml
  131,20 kr Ord. pris 164 kr
 8. OGX Coconut miracle oil 100 ml
  OGX Coconut miracle oil 100 ml
  129 kr
 9. Hårkontroll Hårinpackning 150 ml
  Hårkontroll Hårinpackning 150 ml
  179 kr Rek pris 229 kr
 10. Löwengrip Silver Hair Mask 100 ml
  Löwengrip Silver Hair Mask 100 ml
  103,20 kr Ord. pris 129 kr
 11. Vichy Dercos Nutrients Nourishing Mask 250 ml
  Vichy Dercos Nutrients Nourishing Mask 250 ml
  127,20 kr Ord. pris 159 kr

31 Varor

 

Inpackning & Håroljor

Ditt hår kan behöva extra omtanke. Värmeverktyg som locktång, plattång och hårfön sliter på håret, så även kemiska behandlingar. Kanske har du helt enkelt en typ av hår som lätt blir torrt och går av. Inpackning och håroljor vårdar och skyddar ditt hår mot slitage.

Inpackning

Inpackning, kallas även hårmask eller treatment. En inpackning använder du efter schampo och före balsam. Generellt låter du inpackningen sitta i håret under längre tid, från några minuter till flera timmar beroende på hur slitet håret känns.

Skillnaden mellan balsam och inpackning

Både balsam och inpackning gör ditt hår mjukt och följsamt, men de gör det på olika sätt. Yttre skiktet av ett hårstrå består av mikroskopiska fjäll. Det balsam gör är att stänga detta fjällskikt så att håret får en slät yta. En inpackning går in i fjällskiktet medan det fortfarande är öppet och förser håret med massor av fukt och näring. För att stänga fjällskiktet bör du använda balsam efter inpackning. En inpackning kan alltså vårda håret på djupet på ett sätt som inte balsam gör, men det bästa för ditt hår är en kombination av dessa två. Balsam bör användas efter varje tvätt, medan inpackning kan användas mer sällan beroende på hur mycket extra vård ditt hår behöver.

Hårolja

Olja kan inte ge fukt i sig, men fungerar genom kapsla in fukten som redan finns i håret. Ofta innehåller håroljor vårdande ämnen som skänker näring och lyster till torrt och livlöst hår.

Hårolja har flera olika användningsområden, bland annat som glansgivande produkt. Stryk över längderna för skinande resultat och koncentrera oljan på topparna. Ingen produkt kan laga kluvna hårtoppar, men en olja kan tillfälligt “klistra ihop” dem vilket kan rädda dåliga hårdagar mellan klippningarna. Med hårolja kan du även tämja flygiga hårstrån. Ta en liten mängd i handen och stryk över det retsamma frisset.

Ett ytterligare användningsområde är hårolja som en vårdande kur. Applicera oljan i hårbotten och längder och vira en handduk om håret. Låt verka en stund, gärna över natten. Tvätta sedan som vanligt med schampo och balsam. Torra, trötta lockar får ny stuns och lyster.

Hårolja för fett hår?

Många är rädda att oljor får håret att se flottigt ut, speciellt de med fetare hårtyp. Dina längder kan dock vara torra även om hårbotten är fet. Koncentrera då oljan främst till topparna. Tänk på att inte applicera för stor mängd, och välj en olja med lättare konsistens.

Hårolja utan silikon

I vårt sortiment har vi flera naturliga oljor för de som vill undvika silikon i hårprodukter.