Ärr

9 Varor

 1. Cicamed Ärrbehandling 15 g
  Cicamed Ärrbehandling 15 g
  214 kr Rek pris 269 kr
 2. Bio-Oil Hudvårdsolja 125 ml
  Bio-Oil Hudvårdsolja 125 ml
  119 kr Rek pris 199 kr
 3. Bio-Oil Hudvårdsolja 60 ml
  Bio-Oil Hudvårdsolja 60 ml
  75 kr Rek pris 119 kr
 4. Dermatix Behandlig av ärr 15 g
  Dermatix Behandlig av ärr 15 g
  469 kr Rek pris 469 kr
 5. Remescar Ärrstift 5.40 g
  Remescar Ärrstift 5.40 g
  159 kr Rek pris 199 kr

9 Varor

 

Ärr

Om du har skadat dig, genomgått en operation, fått en brännskada eller haft akne kan ärrbildning uppstå på kroppen. När huden läker bildas ny vävnad som är tjockare än den ursprungliga huden, detta kallas för ärr.

Ärrbildning i huden

Ett ärr bildas efter att du har fått ett sår i huden. Huden är uppbyggd i tre lager; överhuden, läderhuden och underhuden. När du får ett ytligt sår är det vanligtvis i överhuden och huden kan läka utan att ett ärr bildas. Men vid djupare sår går skadan ner i djupare lager av huden. När det sker bildas ny vävnad över såret. Den nya vävnaden har ett annat utseende än den ursprungliga huden.

Den nya huden, eller ärret, kan vara mindre elastisk, tjockare och ha en annan färg än den ursprungliga huden. Det gör att ett ärr syns tydligt på huden.

Det kan ta så lång tid som upp till 18 månader innan ett ärr har läkt ut helt. Ärr som uppstår i närhet av aktiva muskler löper en större risk att bli mer synliga och sprida ut sig.

Behandling av ärr

För att reducera ärrvävnad kan man använda sig av gel för ärrbehandling. Ofta går det att använda på både gamla och nya skador. Men allra bäst resultat blir det om du använder gelen medan läkningsprocessen fortfarande pågår. Gelen hjälper till att mjuka upp, släta ut och bleka ärr från till exempel skador, operationer och akne. Samt minska smärta och klåda som kan uppstå under läkningsprocessen.