Munblåsor

6 Varor

 1. Aftex Aloclair munskölj 120 ml
  Aftex Aloclair munskölj 120 ml
  149 kr Rek pris 149 kr
 2. Oralmedic Behandling av afte 2 st
  Oralmedic Behandling av afte 2 st
  99 kr Rek pris 139 kr
 3. Aftex Aloclair gel 8 ml
  Aftex Aloclair gel 8 ml
  69 kr Rek pris 82 kr
 4. Aftex Aloclair spray 15 ml
  Aftex Aloclair spray 15 ml
  149 kr Rek pris 149 kr
 5. GUM Aftaclear
  GUM Aftaclear
  54 kr Rek pris 89 kr
 6. Aftamed Gel 15 ml
  Aftamed Gel 15 ml
  79 kr Rek pris 115 kr

6 Varor

 

Munblåsor

En stickande känsla kommer smygande och helt plötsligt känner du att du har fått en munblåsa. Det är något som så gott som alla har haft någon gång i livet, och ofta går de över av sig själva. Men det finns lindring att få om du drabbats.

Det kan vara både irriterande och smärtsamt att få en blåsa i munnen. Ofta beror blåsan på olika virus, svamp eller andra sjukdomar. Om du lider av muntorrhet kan du vara extra utsatt för just munblåsor. För det mesta går din munblåsa över av sig själv inom en vecka, men andra gånger kan det ta längre tid och du kan behöva behandla dina besvär.

Orsaken till munblåsor

Den allra vanligaste orsaken till munblåsor är att du har drabbats av någon form av virusinfektion, svamp eller bakterier. Det kan även bero på att en protes, bettskena eller tandställning skaver eller att du har fåt ett bitsår. 

Om du snusar löper du större risk att drabbas av munblåsor eftersom du skadar munnens slemhinna. Det är inte helt ovanligt med en sårig slemhinna och irritationer i tandköttet på det område där snuset ligger.

Behandling av munblåsor

Om du har fått en munblåsa kan du behandla dem själv med receptfria läkemedel. De tar inte bort själva blåsan, men kan lindra smärtan. Ifall du ofta får blåsor i munnen kan det vara bra att kontakta en läkare för att utreda orsaken till munblåsorna. Om du har munblåsor i kombination med muntorrhet kan du behöva kontakta din tandläkare för hjälp.