Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 31/10-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
69 kr Rek pris 89 kr
Snart tillbaka
Tillfälligt slut

Tranexamsyra Orifarm filmdragerad tablett 500 mg

69 kr Rek pris 89 kr
  • Vid riklig menstruation

  • Hämmar blödning

  • Från 15 år

  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Låga priser
Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Tranexamsyra Orifarm är ett blödningshämmande läkemedel som kan hjälpa dig som har problem med rikliga menstruationsblödningar. I vår kropp finns enzymer som löser upp levrat blod. Tranexsamsyra hindrar enzymets effekt vilket leder till mindre blodförlust och snabbare läkningsprocess. Du ska bara använda tranexsamsyra om din mens är regelbunden, det vill säga om den alltid uppträder med 21-35 dagars mellanrum. Behandlingen påbörjas först då den egentliga menstruationen inträder och fortsätter sedan under högst 4 dagar. 

Tecken på riklig mens kan vara att du behöver använda dubbla skydd, till exempel två bindor eller en binda och tampong samtidigt för att det inte ska blöda igenom. Om Tranexamsyra Orifarm inte har tillräcklig effekt eller om du inte tål Tranexamsyra Orifarm finns det andra metoder för att behandla riklig menstruation. Kontakta din gynekolog eller ungdomsmottagning för mer information om dessa metoder.

 Om du är under 15 år bör du rådfråga läkare innan behandling.

 Tranexamsyra Orifarm ska användas vid regelbundna rikliga menstruationer och är inte avsett för bruk under graviditet och amning.