Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 31/12-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
Rosacea & rodnad

12 produkter

12 produkter

 1. Eucerin Antiredness soothing care 50 ml
  20%
  Eucerin Antiredness soothing care 50 ml
  151 kr Ord. pris 189 kr
 2. La Roche-Posay Rosaliac uv riche 40 ml
  10%
  La Roche-Posay Rosaliac uv riche 40 ml
  134 kr Ord. pris 149 kr
 3. Rosazol 1 % kräm, 25g Läkemedel
  Rosazol 1 % kräm, 25g
  164 kr Rek pris 250 kr
 4. La Roche-Posay Rosaliac uv legere 40 ml
  10%
  La Roche-Posay Rosaliac uv legere 40 ml
  161 kr Ord. pris 179 kr
 5. Avène Anti-redness cream 40 ml
  10%
  Avène Anti-redness cream 40 ml
  150 kr Ord. pris 167 kr
 6. Avène Anti-redness concentrate 30 ml
  10%
  Avène Anti-redness concentrate 30 ml
  116 kr Ord. pris 129 kr
 7. Avene Antiredness emulsion 40 ml
  10%
  Avene Antiredness emulsion 40 ml
  150 kr Ord. pris 167 kr
 8. Rozex kräm 0,75%, 30g Läkemedel
  Rozex kräm 0,75%, 30g
  179 kr Rek pris 245 kr
 9. Rozero Anti Redness Cream 30 ml
  Rozero Anti Redness Cream 30 ml
  179 kr

12 produkter

 

Rosacea & rodnad

Rosacea är en hudsjukdom som ofta drabbar huden i ansiktet. Du upplever rodnad, utslag och det kan sticka och kännas varmt i huden. Med receptfria läkemedel kan du lindra dina besvär vid rosacea.

Vid rosacea är det viktigt att endast använda milda produkter som är anpassade för känslig hud. Detta för att inte irritera huden i ansiktet ytterligare. Rosacea smittar inte till andra och försvinner ofta efter behandlig. Det är dock inte ovanligt att du får det igen om du en gång haft det. Om du har haft rosacea och hudrodnad kan du undvika sådant som kan ge dig besvär. Till exempel sol och värme, kyla, alkohol, varma drycker och stress.

Symtom vid rosacea

Vilka och hur mycket symtom du kan få är individuellt. Precis som alla sjukdomar kan man få olika mycket besvär. Det allra vanligaste är att besvären uppträder i pannan, på kinder, näsa eller haka.

Vanliga symtom är

 • En stickande och varm känsla i huden
 • Att huden rodnar och blir rödare än vanligt
 • De ytliga blodkärlen syns tydligare
 • Knottor och varfyllda små blåsor

I vissa fall kan du även drabbas av ögonbesvär. Ögonen blir torra, röda och irriterade. Vid svårare rosacea kan även näsan svullna och få en ojämn textur.

Ta hand om huden

Eftersom rosacea är en hudsjukdom som gör huden extra känslig är det bra att endast använda produkter som är milda och skonsamma mot huden. Genom att vårda och skydda huden kan du lindra den stickande känslan samtidigt som din hud blir återfuktad. Tänk på att undvika starka produkter såsom tvål, peeling och ansiktsvatten som innehåller alkohol. Då det kan irritera huden och förvärra besvären. Undvik även parfymerade produkter av samma anledning.

För att skydda huden mot solens UV-strålar bör du ta för vana att alltid använda en solkräm med hög SPF, gärna 30 eller högre.

Behandla din rosacea

Ett första steg vid mild till måttlig rosacea är att behandla den med receptfria läkemedel. Använd krämerna tills du märker att besvären försvinner och fortsätt även en tid efter besvären försvunnit. Om du inte märker någon skillnad efter tre månaders receptfri behandling kan du söka vård hos en läkare för rådgivning om fortsatt behandling.