Tips & råd för hela livet

Vi på Apohem vill öppna dörren till ett hälsosammare liv. Vi är ute på en resa där vi undersöker, testar och öppnar upp nya dörrar. Häng med på upptäcktsresan!


äta hälsosamt

Så äter du mer hälsosamt – 3 enkla steg (som fungerar!)

Tänk att något så vardagligt som mat kan vara så knepigt. Men fullt så krångligt behöver det inte vara. Här tar du del av 3 tips på hur du kommer igång (eller fortsätter) äta mer hälsosamt!


sömn viktigt

Sleepless elite, my ass! Därför är det så viktigt med sömn 

Sömnforskningen är hyfsat eniga om att de flesta behöver runt 6-9 timmars sömn för att må bra. Här läser du mer om varför det är så, så viktigt för dig att sova gott.   


närhet relationer

Ta (vara) på varandra! Om vikten av närhet i relationer

Att närhet kan vara rysande härligt känner du nog till, men vet du hur viktigt det är för dina relationer och ditt mående? Läs mer om varför du ska slösa mer med kramarna!   


andas

Så andas du dig hälsosam (tips på andningsövningar!) 

Hur du andas är kanske något du sällan tänker på. Men att använda det som verktyg när du behöver energi eller vill stressa ner är underskattat. Här läser du mer om andning och får tips på andningsövningar.


mellanmål utflykt

3 snabba mellanmål till hungriga små barn på utflykten

Det är mycket som ska packas och preppas inför en utflykt. Här får du tips på snabba och enkla mellanmål till hungriga barn och bebisar som funkar on-the-go (och är kladdfritt!).


svårt att sova

9 sätt att somna snabbare och lättare för dig som har svårt att sova

Få saker är värre än att vrida och vända i sängen för att det bara inte går att sova. Här tar du del av 9 bra tips som förhoppningsvis gör det lättare för dig att somna!


ekologisk hudvård

3 fördelar med ekologisk hudvård 

Hudvården är något av en djungel – och det gäller inte minst ekologisk hudvård. Läs mer om vad ekologisk hudvård är och vilka fördelar det har! 


snabba mellanmål

10 snabba, nyttiga OCH goda mellanmål för bebisar och barn

Mellanmål behöver faktiskt inte ta tid. Här får du tips på 9 nyttiga och enkla mellanmål för barn och bebisar som behöver fylla på med energi snabbt.


kollagen

Kollagen – vad är hemligheten?

Kollagen är för lederna, men också för huden. Det finns naturligt i kroppen, men ska samtidigt ätas kosttillskott. Hur ska man hänga med? Här går vi igenom vad kollagen är. 


sova bättre

Sov som en stock inatt – 8 tips för att sova bättre

Trött? Du kan faktiskt påverka din trötthet mer än du tror. På fler sätt än att öka timmarna du sover. Här tar du del av 8 olika tips för att sova bättre.


 hårtyp

Guide: Så väljer du hårprodukter efter din hårtyp

Hårvård, vilken djungel! Här reder vi ut olika hårtyper och hårprodukter som passar. Vad stämmer in på dig?


träningsrutin

Så får du till en bra träningsrutin

Så lätt det är att lova att träna mer, och så svårt det är att hålla. Här har du några goda råd om hur du gör träningen till rutin.


undvik smitta

Sjukstuga? Så undviker du smitta i sjuktider

För att klara dig undan i sjuktider är det bland annat viktigt att tvätta händerna ofta. Låter basic, men så viktigt att påminna om. Här är några tips för att slippa sjukstugan!


jobba effektivt

Check! Så blir du mer effektiv när du jobbar hemifrån

Att jobba en dag hemifrån brukar inte vara några konstigheter. Att jobba flera dagar hemifrån är knepigare, åtminstone om du vill få nåt gjort. Här är några knep som håller din arbetsdag effektiv även hemma!


vara hemma

Så gör ni det bästa av att vara hemma – 3 enkla steg

Att hänga hemma hela dagarna låter kanske som en enkel sak, men det kan du slå dig i backen på att det inte alltid är. Så gör ni det bästa av att vara hemma.


j beauty

J-beauty – fluga eller här för att stanna?

K-beauty kanske du har hört om. Men J-beauty, vad är det för nån bokstavskombination? Här kan du lära dig mer om det japanska hudvårdsfenomenet.


manukahonung

Fakta om manukahonung – dunderhonungen från Nya Zeeland

Honung som honung, tänker du kanske. Men manukahonung är inte vilken honung som helst. Nejdu, här får du veta allt och lite till om den nästintill magiska manukahonungen.

Häng med oss på Instagram

Följ @apohem.se och ta del av hälsotips, inspiration och nyheter.