Hand & fotsvett

6 produkter

6 produkter

 1. CCS Uppfräschande Fotdeo 100 ml
  15%
  CCS Uppfräschande Fotdeo 100 ml
  39,95 kr Ord. pris 47 kr
 2. Scholl Deo skospray 150 ml
  25%
  Scholl Deo skospray 150 ml
  34,50 kr Ord. pris 46 kr
 3. Scholl Antiperspirant Fotspray 150 ml
  25%
  Scholl Antiperspirant Fotspray 150 ml
  33,75 kr Ord. pris 45 kr
 4. Dermix Absolut torr wipe 10 st
  25%
  Dermix Absolut torr wipe 10 st
  63 kr Ord. pris 84 kr
 5. Perspirex Hand and foot lotion 100 ml
  20%
  Perspirex Hand and foot lotion 100 ml
  89,60 kr Ord. pris 112 kr

6 produkter

 

Handsvett & Fotsvett

Svett är kroppens egna sätt att reglera temperaturen på. Vi kan svettas över hela kroppen och trots att det är helt naturligt har nog alla känt sig obekväma över svett någon gång.  Om du upplever stora problem med svettningar finns det hjälp att få. 

Svett har ingenting med renlighet att göra eftersom det inte uppstår på grund av att du är smutsig eller inte byter kläder tillräckligt ofta. Tvärtom är svett helt naturligt eftersom det är kroppens egna sätt att reglera temperaturen på. Men överdriven svett kan vara ett tecken på att det är en obalans i kroppens egna temperatur. 

Fotsvett kan kännas jobbigt

Det är många som upplever problem med fotsvett. Faktum är att fötterna är ett av de områden på kroppen där vi svettas som allra mest och där det även finns mycket svettkörtlar. En del av oss svettas mer om fötterna än andra och det kan bero på en överdriven produktion i svettkörtlarna i fötterna.

Svett luktar ingenting förrän de kommer i kontakt med hudens bakterier. Behandla din fotsvett för att undvika känslan av dålig doft samt för att förhindra problem som kan uppstå när fötterna är fuktiga. Till exempel fotsvamp och vårtor.

Tips & råd vid fotsvett

För att undvika dålig lukt på grund av fotsvetten finns det en hel del knep du kan ta till. Tänk på att tvätta fötterna varje dag, gärna både morgon och kväll. Använda tunna strumpor och skor som andas och se till att byta strumpor varje dag.

Det kan även hjälpa att använda en antiperspirant som är speciellt anpassad för huden på fötterna. På så vis kan du få bukt med fotsvetten och behöver inte oroa dig för dålig doft.

Hjälp vid handsvett

Många upplever obehag när händerna är svettiga och fuktiga. Speciellt när man ska hälsa på nya personer. Använd en antiperspirant som är speciellt anpassad för händerna för att få bukt på svetten på händerna.