Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 30/11-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
Hand & fotsvett

6 produkter

6 produkter

 1. Dermix Absolut torr wipe 10 st
  19%
  Dermix Absolut torr wipe 10 st
  68 kr Ord. pris 84 kr
 2. CCS Uppfräschande Fotdeo 100 ml
  13%
  CCS Uppfräschande Fotdeo 100 ml
  41 kr Ord. pris 47 kr
 3. Scholl Antiperspirant Fotspray 150 ml
  22%
  Scholl Antiperspirant Fotspray 150 ml
  35 kr Ord. pris 45 kr
 4. Scholl Deo skospray 150 ml
  18%
  Scholl Deo skospray 150 ml
  36 kr Ord. pris 44 kr
 5. Perspirex Hand and foot lotion 100 ml
  22%
  Perspirex Hand and foot lotion 100 ml
  90 kr Ord. pris 115 kr

6 produkter

 

Handsvett & Fotsvett

Svett är kroppens egna sätt att reglera temperaturen på. Vi kan svettas över hela kroppen och trots att det är helt naturligt har nog alla känt sig obekväma över svett någon gång.  Om du upplever stora problem med svettningar finns det hjälp att få. 

Svett har ingenting med renlighet att göra eftersom det inte uppstår på grund av att du är smutsig eller inte byter kläder tillräckligt ofta. Tvärtom är svett helt naturligt eftersom det är kroppens egna sätt att reglera temperaturen på. Men överdriven svett kan vara ett tecken på att det är en obalans i kroppens egna temperatur. 

Fotsvett kan kännas jobbigt

Det är många som upplever problem med fotsvett. Faktum är att fötterna är ett av de områden på kroppen där vi svettas som allra mest och där det även finns mycket svettkörtlar. En del av oss svettas mer om fötterna än andra och det kan bero på en överdriven produktion i svettkörtlarna i fötterna.

Svett luktar ingenting förrän de kommer i kontakt med hudens bakterier. Behandla din fotsvett för att undvika känslan av dålig doft samt för att förhindra problem som kan uppstå när fötterna är fuktiga. Till exempel fotsvamp och vårtor.

Tips & råd vid fotsvett

För att undvika dålig lukt på grund av fotsvetten finns det en hel del knep du kan ta till. Tänk på att tvätta fötterna varje dag, gärna både morgon och kväll. Använda tunna strumpor och skor som andas och se till att byta strumpor varje dag.

Det kan även hjälpa att använda en antiperspirant som är speciellt anpassad för huden på fötterna. På så vis kan du få bukt med fotsvetten och behöver inte oroa dig för dålig doft.

Hjälp vid handsvett

Många upplever obehag när händerna är svettiga och fuktiga. Speciellt när man ska hälsa på nya personer. Använd en antiperspirant som är speciellt anpassad för händerna för att få bukt på svetten på händerna.