Bas

Bas

Bas

Basen är ofta det första steget i varje makeuprutin. Med foundation, CC eller BB-cream och concealer jämnar du ut hudtonen och förbereder huden inför kommande steg i rutinen.

Vilken bas du väljer är individuellt och beror främst på hur mycket täckning du är ute efter. En foundation är oftast något tjockare i konsistensen och ger dig mer täckning än en BB & CC Cream som är något tunnare och ger täckning samtidigt som huden vårdas.  

Foundation

Om du vill täcka ojämnheter och jämna ut din hudton så är foundation det du ska välja. Den ska inte ge någon färg till ansiktet utan ligga så nära din egna hudton som möjligt. Det finns flera olika typer av foundation, till exempel kräm, puder och stift.

Se vårt utbud av foundations här.

BB & CC Cream

BB och CC cream är tunnare i konsistensen och är som en lättare dagkräm med täckning. BB cream står för ”blemish balm” medan CC cream står för ”color correcting”. Många väljer en bas av denna typ då de ofta har fler vårdande egenskaper för huden. Som till exempel att de återfuktar och ger huden en härlig lyster.

Se vårt utbud av CC & BB creams här.

Concealer

Conceal betyder täcka eller dölja på engelska, och det är precis vad den används för. Den har en högre täckningsförmåga än en foundation eller färgad dagkräm. Kanske har du mörka ringar under ögonen eller blemmor i ansiktet som inte täcks helt av din foundation. Då passar en concealer perfekt.

Se vårt utbud av concealer här.

Hitta rätt färg på din basmakeup

Oavsett vilken typ av bas du använder så kan det ibland kännas som en djungel att hitta rätt bland alla färger och nyanser. Idag har de allra flesta varumärkena ett bra utbud av olika hudtoner som även tar hänsyn till hudens underton. Generellt så brukar det vara bra att välja en foundation som är något ljusare då många oxiderar, och blir mörkare, då de kommer i kontakt med syre. Tänk även på att nyansen på din hud kan förändras under året, på sommaren kanske du är solbränd och behöver en annan nyans än på vintern, och vice versa.

Hitta rätt underton

Osäker på vilken underton du har? Då finns det ett enkelt knep att ta till. Nämligen att studera venerna på din underarm.

  • Gröna eller gulgröna vener indikerar att du har en varm underton
  • Blå och gröna vener indikerar att din underton är neutral
  • Blå, blågröna eller blålila vener indikerar att din underton är kall  
Läs mer Visa mindre
Sida