Puder & Rouge

Puder & Rouge

Puder & Rouge

Puder används ovanpå din basmakeup för att hålla det på plats och förhindra att du blir glansig under dagen. De är ofta ofärgade, medan ett rouge innehåller färgpigment som gör dina kinder mer rosiga.

Brukar du använda ett rouge eller puder? De används för olika användningsområden men gemensamt är att de används efter du har lagt din bas.

Varför ska man använda puder?

Ett puder används efter du har lagt din basmakeup för att matta ner och fixera din bas. På så vis får din basmakeup förutsättningarna att hålla längre. Brukar du bli glansig under dagen kan ett puder även hjälpa med det suger upp överflödigt fett och på så vis håller huden matt.

Pudret kan vara i samma färg som din basmakeup eller helt transparent. Viktigt är att det inte är mörkare eller ljusare än din bas eftersom det kan se konstigt ut.

Ge liv åt dina kinder med rouge

För ett piggare intryck kan du framhäva dina kindben genom att applicera rouge på dem. Det appliceras ovanpå ditt puder och foundation. Det finns rouge i en uppsjö av färger och du väljer den som passar dig allra bäst.

Generellt kan man säga att de som har en kall hudton ofta passar bäst i rosa rouge. Medan aprikosfärgade rouge är fina på de som har en varm hudton. Men det allra bästa är att använda en den färg som du själv känner dig som allra finast i.

Läs mer Visa mindre