isApp=false

Ögondroppar vid pollenallergi

Röda, kliande ögon som rinner? Då kan det vara pollenallergi som spökar. Här hittar du receptfria ögondroppar vid pollenallergi!

6 produkter

Ögondroppar vid pollenallergi

Pollensäsongen drar igång under tidig vår och pågår fram till slutet av hösten. Röda ögon som kliar, rinner och känns svullna är exempel på symptom som kan visa sig hos dig som är pollenallergiker. Som tur är finns det receptfria ögondroppar som kan hjälpa till att lindra. I kategorin ögondroppar vid pollenallergi har vi samlat olika receptfria ögondroppar från en rad kända varumärken.

Vilka ögondroppar är bäst mot pollen?
Vilka ögondroppar som är bäst mot pollen beror på dina besvär, fråga din farmaceut eller läkare för att hitta det bästa valet för just dig.

Vilka ögondroppar innehåller antihistamin?
På denna kategorisida hittar du ögondroppar med antihistaminet Levokabastin. Vad är då antihistamin? Jo, antihistamin är ett ämne som motverkar effekten av de histaminer som frigörs när du får en allergisk reaktion, för att helt enkelt minska dina allergisymptom.

Viktigt att tänka på
Läs bipacksedeln innan användning. Är du gravid och/eller ammar? En del läkemedel ska inte användas av gravida och/eller personer som ammar. Läs alltid bipacksedeln innan användning. Är du osäker på vilken pollenmedicin du kan använda som gravid och/eller ammande person? Rådfråga din farmaceut eller läkare.


Då ska du söka vård för pollenallergi

De flesta som får pollenallergi behöver inte söka vård utan kan först prova receptfria läkemedel. Sök vård om något av följande stämmer:

  • Endast ena ögat är irriterat och rött, då det till exempel röra sig om en inflammation.
  • Du har röda, rinnande och svullna ögon som inte går över, även fast du har försökt lindra besvären själv med receptfria läkemedel mot allergi.
  • Du har astmasymtom såsom andningsbesvär och hosta.
  • Receptfria läkemedel hjälper inte.
  • Det är ett litet barn som har pollenbesvär.
  • Dina besvär varar under hela året.
Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.