Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 31/10-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
Graviditetstest

9 produkter

9 produkter

 1. Clearblue Graviditetstest tidig detektion
  Clearblue Graviditetstest tidig detektion
  69 kr Rek pris 115 kr
 2. RFSU Graviditetstest 8 st
  20%
  RFSU Graviditetstest 8 st
  63,20 kr Ord. pris 79 kr
 3. Abblo Pharma Tidigt graviditetstest 2 st
  20%
  Abblo Pharma Tidigt graviditetstest 2 st
  70,40 kr Ord. pris 88 kr
 4. Clearblue Digitalt graviditetstest
  30%
  Clearblue Digitalt graviditetstest
  83,30 kr Ord. pris 119 kr
 5. Natural Cycles Graviditetstest 10 st
  30%
  Natural Cycles Graviditetstest 10 st
  118,30 kr Ord. pris 169 kr

9 produkter

 

Graviditetstest

I början av din graviditet ökar hormonet hCG i kroppen. Om du misstänker att du är gravid kan ett graviditetstest ge dig ett snabbt och säkert svar. Graviditetstesterna är enkla att använda hemma och går att använda från dagen du förväntar dig din menstruation.

För att ta reda på om du är gravid kan du antingen vända dig till sjukvården eller göra ett graviditetstest hemma. Testerna som finns inom sjukvården är lika tillförlitliga som de du använder för hemmabruk. Graviditetstestet mäter nivåerna av hCG i ditt urin. hCG är ett hormon som utsöndras av moderkakan efter det att ditt ägg har blivit befruktat.

Bästa tiden att göra ett graviditetstest

Den bästa tiden att testa en misstänkt graviditet på är från och med den första beräknade dagen för din menstruation. Om du har en oregelbunden mens eller inte vet när mensen normalt sett inträffar ger ett graviditetstest dig ett säkert svar tidigast tre veckor efter ett oskyddat samlag.

Om du gör ett test för tidigt kan de visa ett felaktigt resultat eftersom dina hormonnivåer inte har stigit tillräckligt mycket för att ge utslag. Om du får ett negativt resultat men fortfarande misstänker en graviditet kan du göra ett nytt test om en vecka.

Såhär gör du ett graviditetstest

Graviditetstesten kan skilja sig något till utseendet men samtliga test utförs på samma sätt. I ena änden av graviditetstestet sitter en del som suger upp ditt urin för att mäta hCG-nivåerna. Efter att testet har sugit upp urin ska det ligga platt innan du efter ett tag kan läsa av resultatet.

För att du ska vara säker på att göra rätt är det viktigt att du alltid läser bruksanvisningen som medföljer vid köp av ett graviditetstest då instruktionerna kan skilja sig mellan de olika testen.

Efter ett graviditetstest

Det kan vara omvälvande känslor som uppkommer efter ett graviditetstest, oavsett vilket resultat du har fått. Om du känner att du behöver tips, stöd eller råd kan du alltid vända dig till en barnmorskemottagning.