Bomull & bomullspinnar

Bomull & bomullspinnar

Bomullsrondeller, bomull och bomullspinnar är en riktig hjälte i varje hems badrum. De kan användas både för att ta bort smink och nagellack som rengöra ytterörat med. 

Många använder sig av bomullsrondeller eller pads varje dag. Det är ett hygieniskt sätt att få bort sminkrester, applicera krämer och ta bort nagellack med. Efter att du har använt bomullsprodukten är det viktigt att komma ihåg att alltid slänga den i papperskorgen och inte i toaletten då de kan orsaka stopp i avloppet.

Välj gärna ekologisk bomull. De odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgjord gödning och är där snällare mot både växt- och djurliv, såväl som vår planet.

Rengöra örat med bomullspinnar

Många väljer att rengöra sina öron med bomullspinnar, eller tops. Det är ett bra sätt att få bort smuts och öronvax på. När du rengör ditt öra är det viktigt att ta det försiktigt och komma ihåg att bara rengöra ytterörat. Använd alltså inte bomullspinnen för långt in i hörselgången då de kan skada örats känsliga delar. Det kan även göra att du trycker öronvaxet ännu längre in i hörselgången och på så vis förhindra att det rör sig utåt på ett naturligt vis.

Läs mer Visa mindre