Efter rakning

19 Varor

 1. Recipe For Men Facial Moisturizer 75 ml
  Recipe For Men Facial Moisturizer 75 ml
  199 kr Rek pris 259 kr
 2. Recipe For Men Beard Elixir 25 ml
  Recipe For Men Beard Elixir 25 ml
  119 kr Rek pris 169 kr
 3. Raw Naturals Imperial Beard Oil 50 ml
  Raw Naturals Imperial Beard Oil 50 ml
  109 kr Rek pris 129 kr
 4. Bulldog Original beard oil 30 ml
  Bulldog Original beard oil 30 ml
  104 kr Rek pris 104 kr
 5. Bulldog Original beard balm 75 ml
  Bulldog Original beard balm 75 ml
  129 kr Rek pris 129 kr
 6. RFSU Svalkande after shave gel 40 ml
  RFSU Svalkande after shave gel 40 ml
  39 kr Rek pris 59 kr

19 Varor

 

Efter rakning

När du rakar dig är det lätt att huden blir irriterad och rodnad kan uppstå. På känsliga områden kan även inväxta hårstrån och röda prickar, så kallade rakfinnar uppstå. För att undvika det kan du använda dig av lugnande och återfuktande produkter som mjukgör och vårdar huden.

Det är vanligt att vilja ta bort håret på olika delar av kroppen. En del väljer att använda sig av rakhyvel medan andra föredrar vax eller hårborttagningskrämer. Efter att du har avlägsnat hår kan huden lätt bli irriterad och det är vanligt att få röda knottror i huden. Dessa kallas för rakfinnar och är ingenting farligt men kan kännas besvärligt för den som drabbas. 

Vårda och lugna huden efter rakning

För att minska risken att drabbas av rakfinnar eller irritation i huden efter rakning är det bra att använda en produkt som vårdar och lugnar huden. Använd dig då av en after shave som både tillför fukt och lugnar huden. Det är även viktigt att alltid använda sig av en vass rakhyvel och byta rakblad ofta, samt ta för vana att alltid använda raklödder eller rakgel när du rakar dig. På så vis irriterar du huden mindre och kan få ett bättre resultat och mindre irriterad hud.