Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 30/11-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
49 kr Rek pris 84 kr
Finns i lager
1-2 dagars leveranstid

Oriptan 50 mg, 2 st

49 kr Rek pris 84 kr
  • Vid konstaterad migrän

  • Kan tas med eller utan aura

  • För vuxna 18-65 år

  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Låga priser
Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.
Oriptan tillhör läkemedelsgruppen triptaner och används för behandling av migränanfall. Tabletten kan tas med eller utan aura men så tidigt som möjligt in i anfallet.
Om du har migrän med aura är det vanligt att aurafenomenet kommer före huvudvärken. Du kan till exempel uppleva olika synfenomen som ett växande tomt hål i synfältet, sicksackmönster, blixtar, flimmer eller dubbelseende. Auran varar oftast tjugo till trettio minuter men kan ibland pågå upp till en timme.
När auran börjat ge med sig brukar huvudvärken komma. Den beskrivs ofta som svår och intensiv med en dunkande eller pulserande känsla men den kan också vara måttlig eller variera i intensitet. Det är även vanligt med illamående och kräkningar.
Migränanfall beror troligen på en tillfällig vidgning av blodkärl i huvudet. Oriptan innehåller sumatriptan som verkar sammandragande på blodkärlen vilket på så sätt lindrar huvudvärken och migränsymtomen.
Innan du börjar ta Oriptan ska en läkare ha bekräftat att din huvudvärk beror på migrän och inte på något annat problem. Oriptan är inte avsedd för behandling av andra typer av huvudvärk, t.ex. spänningshuvudvärk.