Baby & Barn

Baby & Barn

Familjelivet innebär en spännande omställning i livet. Från att bebisen har kommit till världen så skapas nya behov, främst gällande barnet men även för er föräldrar. Vi har därför samlat skonsamma och praktiska produkter som kommer att komma väl till användning, från graviditeten till att barnet har vuxit upp.

Barn = Förändringar?

Från att man blir gravid så förändras vardagen drastiskt och det finns vissa saker som man bör tänka på redan innan dess. När barnet har kommit till världen vänds allt upp och ned, och listan över vad man kommer att få lära sig under den här spännande tiden är lång. Som förälder bombarderas man av information kring vad man bör tänka på och vad som är rätt och fel. Därför så har vi försökt att göra en enkel guide som ska göra ditt liv lättare. 

Hos oss på Apohem har vi samlat råd och produkter som du kan tänkas behöva under graviditet, amning, matning eller om barnet blir krassligt. Produkterna är extra skonsamma och anpassade för barn i alla åldrar.

Graviditet

I och med att barn är mycket känsligare än vuxna är det viktigt att tänka på vad man konsumerar under graviditeten så att barnet får den bästa möjligheten till en god hälsa från start. Redan när du försöker bli gravid bör du börja fundera på vad du stoppar i dig. Att sluta röka och dricka alkohol rekommenderas redan när du försöker bli gravid då det gör dig mindre fertil. Men även viktigt att undvika under graviditeten då det är skadligt för fostret. Det finns inga speciella kosttillskott som gör dig mer fertil, men det är alltid viktigt att äta en varierad och sund kost och kan hjälpa kroppen må bättre. 

Under graviditeten är det bra att påminna sig själv om att fostret får i sig det du äter och att vissa mediciner kan vara direkt skadliga för barnet. Därför är det bra att läsa på vilka mediciner eller produkter som är lämpliga när du är gravid eller ammar. Om du är osäker på om ett läkemedel är olämpligt att få i sig när du är gravid så kan du läsa i läkemedlets bipacksedel, där finns det alltid en rubrik för graviditet och amning.

När din kropp förbereder sig för födseln kommer den att gå igenom en hel del förändringar. Därför har vi här samlat produkter som lindrar besvären som graviditeten kan föra med sig.

Nybliven förälder

När barnet precis har fötts är det naturligt att livet känns omvälvande. Det tar lite tid men så småningom kommer du att förstå barnets behov och veta vad som fungerar för just din familj.

Som nybliven mamma kan din kropp ha påverkats av förlossningen på olika sätt. Det kan vara skönt att se till att ha smärtstillande paracetamol och förlossningsbindor hemma. Om du drabbas av sår i underlivet kan du undvika infektioner genom att duscha istället för att bada. För att låta underlivet lufta rekommenderas det även att använda binda istället för tampong.

Nyfött barn

I början kan det kännas ovant med en familjemedlem med helt nya behov, men du kommer snart att vänja dig vid de nya uppgifterna. I början av barnets liv behöver blöjan bytas ofta, så ladda upp med mycket blöjor och tvättlappar hemma så att du inte riskerar att stå utan.

Det är viktigt att hålla koll på om barnets hud blir irriterad i hudvecken, vilket är något som är vanligt att spädbarn råkar ut för. Oftast räcker det att tvätta hudvecken med en fuktig tvättlapp och torka lite lätt med en handduk för att undvika att huden blir irriterad. 

Under kategorierna ”Amma & Mata” & ”Kroppsvård för barn” finns produkter och råd angående att mata och sköta om er nyblivna familjemedlem.

Barn

När barnen blir äldre, lär sig gå och äta helt själv uppstår nya behov. Istället för att ringa till din partner för att dubbelkolla om det finns tillräckligt med blöjor hemma så kan samtalet handla om plåster eller solskydd.

På förskolan och i skolan spenderar barnet mycket tid utomhus, därför är det viktigt att skydda dem mot både kyla och solens strålar. Ibland händer det att de gör sig illa, får huvudlöss, smittas av influensa eller drabbas av en förkylning. Då kan det vara skönt att vara förberedd hemma med lusmedel, plåster eller febernedsättande, beroende på vad barnet har drabbats av. 

Du kan påverka hela familjens hygien och hälsa genom att lära barnet att tvätta händerna ofta.

När bör man söka vård?

  • Om barnet har andningssvårigheter.
  • Om receptfria läkemedel inte hjälper.
  • Om barnet är yngre än 3 månader och en temperatur på 38,0 grader eller högre.
  • Om barnet är mellan 3-6 månader och har en temperatur på 39,0 eller högre.
  • Om barnet har feber efter fyra dygn.

 

Läs mer Visa mindre
Filter
Sida