Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 31/10-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
Vilse i sortimentet?
Filtrera
Vuxen/Barn
 1. Barn 3 Produkter
Beredningsform
 1. Brustablett 1 Produkt
Vätskeersättning

13 produkter

13 produkter

Vilse i sortimentet?
Filtrera
Vuxen/Barn
 1. Barn 3 Produkter
 2. Beredningsform
  1. Brustablett 1 Produkt
  2. 13 produkter

    

   Vätskeersättning

   När du förlorar mer vätska än vanligt kan vätskeersättning hjälpa till att återställa kroppens vätskebalans och förhindra uttorkning. Till exempel vid sjukdom eller när du svettas mer än vanligt. 

   När kroppen förlorar mer vätska än normalt kan du dricka vätskeersättning. Till skillnad från vanligt vatten eller annan dryck innehåller vätskeersättning salt, socker och ämnen som bidrar till att återställa och balansera kroppens pH-värde. På så vis hjälper vätskeersättning till att återställa kroppens saltbalans. 

   När ska jag använda vätskeersättning

   Vätskeersättning används framförallt du är sjuk med magsjukafeber, diarré eller kräkningar. Men också när du svettas mer än vanligt vid hård träning eller vistelse i varma klimat. Barn och äldre än känsligare än vuxna för uttorkning, vilket gör att det är extra viktigt att se till att både barn och äldre inte blir uttorkade. 

   Det är inte skadligt att dricka vätskeersättning och därför kan det vara bra att alltid ha det hemma ifall du eller ditt barn skulle drabbas av sjukdom som innebär att kroppen förlorar mer vätska än normalt. 

   Vätskeersättning för barn

   Eftersom barn är mer känsliga för uttorkning än vuxna är det viktigt att hålla koll på vätskenivåerna. Ju yngre barnet är desto mer känsliga är dem för uttorkning. 

   Om du ska ge ditt barn vätskeersättning är det viktigt att du köper en vätskeersättning som är lämplig för barn. För barn under ett år bör du dessutom undvika smaksatt vätskeersättning eftersom de innehåller mer socker. 

   Här kan du läsa mer om och köpa vätskeersättning för barn.