Välkommen till Apohem!

Låt oss välkomna dig till Sveriges nya nätapotek Apohem. Hos oss kan du hämta ut dina receptbelagda läkemedel samtidigt som du handlar produkter för hälsa och välmående.

Testa Apohem och få 15% rabatt. Använd kod:

AP4YME0R348A
* Koden är giltig t.o.m 30/11-2019. Gäller inte receptbelagda läkemedel/varor, modersmjölksersättning eller nedsatta produkter
Migrän

32 produkter

32 produkter

 1. Naproxen Orifarm 250 mg 10 st Läkemedel
  Naproxen Orifarm 250 mg 10 st
  21 kr Rek pris 39 kr
 2. Sumatriptan Teva 50mg, 2st Läkemedel
  Sumatriptan Teva 50mg, 2st
  14 kr Rek pris 74 kr
 3. Paracut 500 mg tabletter 20 st Läkemedel
  Paracut 500 mg tabletter 20 st
  27 kr Rek pris 37 kr
 4. Paracut 250 mg tabletter 10 st Läkemedel
  Paracut 250 mg tabletter 10 st
  16 kr Rek pris 22 kr
 5. Kool´n´Soothe Kylförband migrän
  Kool´n´Soothe Kylförband migrän
  29 kr Rek pris 65 kr
 6. Sumatriptan Sandoz 50mg, 2st Läkemedel
  Sumatriptan Sandoz 50mg, 2st
  29 kr Rek pris 79 kr
 7. Oriptan 50 mg, 2 st Läkemedel
  Oriptan 50 mg, 2 st
  49 kr Rek pris 84 kr
 8. Pronaxen 250 mg, 10 st Läkemedel
  Pronaxen 250 mg, 10 st
  24 kr Rek pris 49 kr
 9. Pronaxen 250 mg, 20 st Läkemedel
  Pronaxen 250 mg, 20 st
  35 kr Rek pris 95 kr
 10. Ignorin tabletter 50 mg, 10st Läkemedel
  Ignorin tabletter 50 mg, 10st
  54 kr Rek pris 69 kr

32 produkter

 

Migrän

Migrän är en intensiv och sprängande huvudvärk som ofta känns mer på huvudets ena sida. Ett migränanfall kan pågå i allt från några timmar till flera dagar. Det är ofta ofarligt men kan upplevas besvärligt av den som drabbas av det.

Under ett migränanfall är det viktigt att ta det lugnt då värken ofta blir värre om man rör på huvudet eller är fysiskt aktiv. Orsaken till migrän är individuell, men några av de vanligaste källorna är stress, hormonförändringar, långvarig fysisk ansträngning och sömnbrist.

Symtom vid migrän

Känslan av migrän är en intensiv och sprängande huvudvärk. Ett migränanfall kan komma plötsligt utan förvarning.

 • Några vanliga symtom på migrän är en intensiv huvudvärk i kombination med:
 • Smärta på huvudets ena sida och ner mot ögat. I vissa fall kan migränen vara dubbelsidig, då känner du samma intensiva smärta på huvudets båda sidor
 • Att värken blir värre vid fysisk ansträngning eller när du rör på huvudet
 • Överkänslighet mot ljud, dofter och ljus
 • Trötthet och koncentrationssvårigheter

Om du tidigare drabbats av migrän är det vanligt att känna föraningar innan ett migränanfall. Känningarna kan vara diffusa men känns ofta igen av den drabbade. Eftersom det är individuellt är det bäst att lyssna på sin egen kropp och vara uppmärksam på kroppens signaler. Redan vid de första tecknen på migrän kan det vara bra att ta det lugnt och om möjligt lägga sig ner i ett tyst och mörkt rum.

Migrän med aura

En del drabbas av migrän med aura innan den intensiva huvudvärken kommer. Symptomen på migrän med aura är individuella, men känns ofta igen av en person som tidigare drabbats. Det vanligaste är att synen påverkas till exempel genom att synen blir suddig, en känsla av tillfälligt synbortfall och dubbelseende. Men det kan även yttra sig som stickningar och domningar i armarna och en känsla av att du får svårt att prata och styra kroppen som vanligt.

Behandla migränen

För att förebygga ett migränanfall kan det hjälpa att försöka undvika stress och ha regelbundna vanor med tillräckligt med sömn och måltider. Det kan även hjälpa att veta vad som utlöser migränen för att kunna förebygga den i framtiden.  När du får migränkänningar är det viktigt att ligga och vila på en mörk plats, sömn kan hjälpa anfallet att gå över snabbare och därför är det bra att ge kroppen så mycket vila som möjligt.

Du kan även använda receptfria värktabletter som innehåller acetylsalicylsyra, paracetamol, ibuprofen, diklofenak eller naproxen för att lindra besvären vid ett migränanfall. För bäst effekt är det bra att ta värktabletter redan vid de första tecknen på migrän. Vilken aktiv substans och värktablett som fungerar bäst är individuellt. Därför kan det vara en bra idé för de som ofta drabbas av migrän att skriva en migrändagbok. I den kan man även hålla koll på intaget av värktabletter. Vid svåra och långa migränanfall är det lätt att ta för mycket värktabletter vilket kan de få motsatt effekt och leda till svårare värk.

När bör man söka vård?

Om du ofta drabbas av flera långdragna och svåra migränanfall är det bra att söka hjälp hos sjukvården. En läkare kan då göra en undersökning av nervsystemet, näsans bihålor och blodtrycket för att fastställa om du har migrän. Det finns även receptbelagda mediciner som en läkare kan skriva ut för migrän.