isApp=false
Mat, recept & näring

Baka nyttigt och gott påskgodis – 3 enkla recept!

Påsken är en riktig mathelg, maxad med hemlagat och godsaker. Ibland nästan till överkurs... Här har du 3 recept på lite nyttigare alternativ att fylla påskägget med!

Himmelska citronbollar

Himmelska rawbollar med tydlig smak av citron – perfekta till påskmyset eller när du är sugen på ett fräscht, mättande snacks.

Ingredienser

5 dl kokosflingor
1,5 dl mandel (utan skal)
skalet och saften av en citron
4 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
ev 1-2 msk vatten

Gör citronbollarna såhär

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare
  2. Häll eventuellt i lite vatten och smeten känns torr. Blir den kladdig kan du ställa in smeten i kylen en liten stund.
  3. Rulla bollar och lägg upp på ett fat. Ställ in i kylen innan servering.
  4. Klart!
Club Deal
Eko

Garant

Ekologisk Honung 400g

Finns i lager
40 kr 
Club Deal
Eko

Garant

Ekologisk Riven Kokos 200 g

Finns i lager
21 kr 

Chokladbollar med dadlar och havtorn

Går att förbereda i god tid och ger lite disk. Så goda att de flesta blir förvånade när de får höra att det inte är "vanliga chokladbollar"! Receptet är vår designer Mys egna.

Ingredienser

8 st urkärnade dadlar
2 dl havregryn
3 msk kokosolja
0,5 dl havtornspulver att rulla i (annars funkar kokosflingor eller strössel fint!)
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker/pulver
1 krm salt
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Gör chokladbollarna såhär

  1. Mixa dadlarna med stavmixer eller matberedare till en massa tillsammans med, kokosolja och vaniljstång eller vaniljsocker.
  2. Blanda med övriga ingredienser och rulla till små bollar.
  3. Om massan smular och är torr kan du tillsätta några droppar vatten eller ytterligare lite kaffe.
  4. Rulla bollarna i havtorn för att göra extra påskiga eller kokosflingor. Låt stå i kyl 30 min innan servering.
Club Deal
Eko

Garant

Ekologiska Havregryn 750g

Finns i lager
21 kr 
Deal
Eko

Saltå Kvarn

Soltorkade Softa Dadlar 200 g

Finns i lager
33 kr 
Club Deal

Rawpowder

Havtorn Pulver 125 g

Finns i lager
156 kr 

Mangoremmar

Till dessa goda mangoremmar behövs bara en enda ingrediens! Även om den behöver lite tid i ugnen så sköter den sig själv! Receptet kommer ursprunligen från Köket.se.

Ingredienser

600g fryst mango
Extra: Vaniljpulver som smaksättning eller chiafrön för knaprighet

Gör mangoremmarna såhär

  1. Sätt ugnen på 50 grader (varmluft). Tina mango i mikrovågsugn eller i rumstemperatur. Mixa till en slät puré i en mixer eller med en stavmixer. Addera lite vaniljpulver i smeten om du vill.
  2. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Häll ut hälften av purén på ena plåten och hälften på den andra. Bre ut purén jämnt med en spatel eller slickepott. Vill du ha extra knaster? Ha på lite chiafrön!
  3. Låt torka i ugnen i cirka 2-3 timmar, om du tar på massan så ska den inte vara kladdig, men se till att inte torka den för hårt. Ta ut ur ugnen och klipp till remmar.
  4. Förvara dina mangoremmar torrt i en burk med bakplåtspapper mellan lagren, så slipper du att de klibbar fast i varandra.

Tips! Blev massan för hård? Låt den ligga i rumstemperatur tills den blivit mjuk och seg. Då kan du klippa remmar av den.

Nyttigare påskägg för de små

Godis av torkad frukt och bär är perfekt att fylla barnens påskägg med. Välj bland allt från fruktstänger med jordgubbssmak, till krispiga majssnacks i roliga former. Eller vad sägs som en Greta gris-mumsisar av torkade bär? Mmm!

Färdigt påskgodis för hela familjen