✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept
Mat, recept & näring

Saffransbollar med vit choklad – går att göra veganska & raw

Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!

Ingredienser

1 dl smält kokossmör
2 dl vispbar kokosgrädde (30% fetthalt)
80 g vit choklad
1/4 påse saffran, ca 0,13g
Riven kokos att rulla bollarna i

Garant Saffran 0,5 g
-10%

Garant

Saffran 0,5 g

Finns i lager
17 kr 
Ord.pris 19 kr (-10%)Lägsta pris 17 kr 
Garant Ekologisk Riven Kokos 200 g
-10%
Eko

Garant

Ekologisk Riven Kokos 200 g

Finns i lager
26 kr 
Ord.pris 29 kr (-10%)Lägsta pris 26 kr 
Renée Voltaire Vispbar Kokosgrädde 400 ml
-10%
Eko

Renée Voltaire

Vispbar Kokosgrädde 400 ml

Finns i lager
44 kr 
Ord.pris 49 kr (-10%)Lägsta pris 33 kr 
iChoc White Vanilla Vegan 80g
-15%

iChoc

White Vanilla Vegan 80g

Finns i lager
33 kr 
Ord.pris 39 kr (-15%)

Så här gör du veganska och raw saffransbollar

Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med kokossmör direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills innehållet är helt smält.

Värm upp kokosgrädden och addera vit choklad och saffran.

Tillsätt det smält kokossmöret till kokosgrädden. Blanda till en jämn smet.

Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.

Forma små bollar och rulla i kokos. Njut direkt eller förvara i kylen!