isApp=false
Mat, recept & näring

Saffransbollar med vit choklad – går att göra veganska & raw

Isabelle LindbladDigital redaktör
Publicerad:2022-12-09
Uppdaterad:2024-11-15

Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!

Ingredienser

1 dl smält kokossmör
2 dl vispbar kokosgrädde (30% fetthalt)
80 g vit choklad
1/4 påse saffran, ca 0,13g
Riven kokos att rulla bollarna i

Garant Saffran 0,5 g
-30%

Garant

Saffran 0,5 g

15 kr 
Ord.pris 22 kr Lägsta pris 16 kr (-6%)
Renée Voltaire Vispbar Kokosgrädde - Fetthalt 30% 400 ml EKO
-10%
Eko

Renée Voltaire

Vispbar Kokosgrädde - Fetthalt 30% 400 ml EKO

49 kr 
Ord.pris 55 kr Lägsta pris 44 kr 

Så här gör du veganska och raw saffransbollar

1.

Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med kokossmör direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills innehållet är helt smält.

2.

Värm upp kokosgrädden och addera vit choklad och saffran.

3.

Tillsätt det smält kokossmöret till kokosgrädden. Blanda till en jämn smet.

4.

Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.

5.

Forma små bollar och rulla i kokos. Njut direkt eller förvara i kylen!