Inga semesterplaner? Tips och aktiviteter för en helbra sommar

Tips och aktiviteter för en helbra sommar

Äntligen! Sommaren är officiellt här, men det här året är det lite annorlunda för många av oss. Planer har lagts om eller ställts in. Hemester, svemester och staycation – oavsett vad du väljer att kalla det så vet vi på Apohem en sak  nämligen att det är vad vi gör det till! Därför vill vi på Apohem tillsammans med våra vänner tipsa om sånt vi gillar att göra sommartid, på platser som ligger varmt om hjärtat. 

Häng med, vet vi  det blir kul!


Charlotte Arvered, Fastighetskonsult och sysslar även med löpning på heltid

"Sommaren spenderar jag allra helst i Sverige, med eller utan reserestriktioner. Jag gillar aktiva somrar varför det har blivit en hel del vandring och löpning på Roslagsleden och Skåneleden, SUP i Hälsingland, ridning på Österlen, paddling runt Långholmen, yoga utomhus och cykling längs med Skåne-kusten. Den bästa sommaraktiviteten är mixen av allt detta och fördelen med den svenska sommaren är att det är så förbaskat vackert och möjligheterna är oändliga var än man befinner sig. En sak jag inte hade testat innan denna sommar var SUP, så kul! Jag skulle även vilja testa paragliding – det har jag ännu inte gjort."

Charlottes bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Vandra eller spring i Sveriges natur, jag har utforskat både Roslagsleden och Skåneleden
 • Testa på att paddla SUP eller kajak
 • Ta med yogamattan ut
 • Upplev Österlen från hästryggen
 • Cykla längs med Skånes kust

Helbra sommar

Ludvig, Inköpare på Apohem

"Som pojk uppväxt i dom småländska skogarna och sedan flyttat till "Storstan" Stockholm, så finns det inget bättre än att komma hem och ge sig ut i skogen. Det hjälper fyller på energin snabbare än något annat. Vare sig det är för en löptur eller en långpromenad med en labrador vid namn Mille (Ja, han är världens duktigaste vovve)."

Ludvigs bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Ge dig ut i skogen på en löptur eller långpromenad
 • Bonustips för extra mys - låna med dig en hund!

Jessica Almenäs

Jessica Almenäs, Programledare

"Är det något jag brinner för så är det att inspirera till träning och rörelse. På sommaren är det enklare än nånsin att röra på sig och träna. Det finns nästan inga trösklar! Jag börjar dagen med en morgon-PW på minst 45 minuter eller ett yogapass på verandan. Styrketräning blir det också nästan varje dag, antingen på utegymmet eller med hjälp av några få redskap hemma i trädgården. Och så springer jag mina #almenäsintervaller en gång i veckan."

Jessicas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Börja dagen med en power-walk på minst 45 minuter
 • Njut av ett yoga-pass utomhus
 • Prioritera styrketräning även på sommaren, gärna på utegymmet eller i trädgården

Frida sommar

Frida, Team Leader (& hudterapeut) på Apohem

"Den här sommaren känns det extra viktigt för mig med avkoppling. Därför har jag och en kompis hyrt en stuga mitt ute i Bergslagens djupa skogar för att bara njuta. Vi andas frisk luft hela dagarna, tar långa promenader, paddlar kajak, njuter av våra tomma ”att göra-listor” och reflekterar över det här minst sagt annorlunda året.

...Och föresten, vill du att din meditation ska kännas lite härligare? Ett tips är då att använda en eterisk olja i din favoritdoft och andas in tre djupa andetag av den innan du börjar. Min favorit är lavendel"

Fridas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Planera för avkoppling och återhämtning 
 • Ta långa promenader
 • Paddla kajak 
 • Meditera, gärna med en eterisk olja

Malou Pterson

Malou Peterson, Personlig tränare & influencer

"Jag tröttnar aldrig på fjällsjöar! Det finns inget som slår ett bad i det friska och klara bergsvattnet. Att vara ute, vandra, springa, simma är det ultimata sättet att leva ett hälsosamt liv, åtminstone för mig!"

Malous bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Njut av fjällvärlden även på sommaren
 • Promenera, vandra, spring, simma!

Bella

Isabelle, Digital redaktör på Apohem

"Jag trodde jag skulle göra en Svensk klassiker i år. Så blev det inte. Men det stoppar mig inte från att vara aktiv i sommar! Här upptäcker jag Västerbottens inland och Europas längsta björkallé (!!) på två hjul med min bästis.

Jag tränar mycket och gör det gärna utomhus på sommaren. Du förstår kanske varför jag behöver vätskeersättning och skrivit en artikel på ämnet (länk i bio). Dessa väljer jag när jag tränar, Resport innehåller även uppiggande koffein inför ett pass"

Isabelles bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Träna utomhus
 • Upplev Sverige på cykel

Pischa Strindstedt

Pischa Strindstedt, Personlig tränare & influencer

"Sommar, sol & träning! Det är väl ändå livet? Denna sommar är annorlunda på många sätt och normalt sätt hade jag klämt in så mycket träning som möjligt när jag är ledig men istället ska jag köra en hel del "snällträning" och vara noga med återhätmningen."

Pischas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Var noga med återhämtningen
 • Snällträna och ge kroppen lite extra vila under sommaren

Josefine Swärm

Josefine Swärm, Influencer & löpcoach

"Jag älskar löpning och för mig är sommaren en tid då jag ofta ger mig ut tidiga morgnar för att uppleva vår härliga natur. När jag är iväg på semester packar jag alltid med mig mina löparskor och utforskar nya platser springandes."

Pischas bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Ge dig ut tidigt på en löprunda
 • Packa alltid med löparskorna för att utforska nya platser springades

Tim Latte, Professionell surfare

"Det här året har det blivit en sommar med små äventyr på hemmaplan.  Jag har spenderat en stor del av min tid ute och upplevt vår vackra kust och natur. Har konstant varierat mina äventyr med de aktiviter som jag älskar mest för att hålla mig aktiv, allt från surf, bad till vandring och camping."

Tims bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Variera aktiviteterna för att hålla dig aktiv
 • Surf, bad, vandring och camping

Valerie Aflalo, Instagramkreatör

"Sommaren är en tid att vila upp sig på, men också en tid att komma in i bra vanor. Att må bra är viktigt för mig och likaså att leva kravlöst i ett aktivt liv. Träning och hälsa vill jag ska vara lustfyllt och få mig att må bra, utan måsten. Därför vill jag göra aktiviteter som ger både mig själv och mina barn glädje som till exempel att paddla SUP eller gå på en skogspromenad. Att när solen gått ner gå en PW, göra ett yogapass eller jogga en runda med lugn musik i lurarna. Så vill jag att min träning ska vara."

Valeries bästa tips på aktiviteter för en helbra sommar:

 • Padda SUP (passar för hela familjen!)
 • Gå en skogspromenad.
 • Gå en power walk när solen gått ner.
 • Göra ett yoga pass
 • Jogga en runda med lugn musik i lurarna.

 

Lotta, Social Media Manager på Apohem

"Den här sommaren ska jag vara hemma i Stockholm. Det känns såklart tråkigt att semestern inte blir som planerat, samtidigt är Stockholm ju SÅ fint på sommaren! Det jag tycker är allra bäst med Stockholm på sommaren är att man kan bada typ överallt. Det är så otroligt renande och uppfriskande. Mitt favvoställe är helt klart Fredhällsklipporna och bryggan vid Marieberg, dit borde alla badsugna ta sig"

Lottas bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Bada runt om i vackra Stockholm – Fredhällsklipporna och bryggan vid Marieberg är riktiga smultronställen (men det stannar mellan oss!). 

Kul sommarpojekt Designer

Alice, Designer på Apohem

"Jag älskar nog allt med den svenska sommaren och har lyxen att känna folk med landställen att följa med till för att rensa huvudet. Min bästa meditation är då att fixa, snickra, bära bråte eller "sekatöra" högt gräs. Att fokusera på att inte klippa av mig fingrarna gör mig tvungen att vara i nuet. Mitt tips i sommar är att hänga i den fina svenska naturen och hitta något kul projekt att fixa med"

Alice bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Fixa, snickra, bära bråte, sekatöra högt gräs eller något annat kul projekt du kan pyssla på med. Det får dig att stanna i nuet!

Josefine Dahlberg

Josefin Dahlberg, Yogalärare & influencer

"Den här sommaren vill jag uppmana er till att ha en aktiv sommar utomhus. Jag mår så bra av att yoga och meditera utomhus och att gå mina morgonpromenader och tycker verkligen ni ska haka på att ha en aktiv sommar, det ska jag ha!"

Josefins bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Yoga och meditera utomhus
 • Gå på långa morgonpromenader

Julia, Kundtjänst på Apohem

"För första gången har jag den här sommaren förstått att man inte behöver resa långt för att få uppleva naturens guldkorn! Vandring upp för Sonfjället i Härjedalen genom björntät skog och till Fettjeåfallet vid Klövsjö som är ett av Sveriges högsta vattenfall var två riktigt häftiga upplevelser. Det är en mäktig känsla att veta att vi har dessa platser precis runtomkring oss och inte behöver vi resa världen över för att uppleva makalös flora och fauna."

Julias bästa tips på aktivitet för en helbra sommar:

 • Upplev naturen som finns nära dig
 • Vandring i Sonfjället i Härjedalen och till Fettjeåfallet vid Klövsjö

 

Fler tips & råd