Valerie Aflalo: “Sommaren 2020 kan bli den bästa”

Sommaren 2020, vilket bottennapp tänker många. Men inte Valerie Aflalo. Hon går till och med så långt som att säga att den här sommaren kan bli den BÄSTA. En chans att ha en aktiv sommar och verkligen njuta av vackra Sverige! Här tipsar hon om roliga aktiviteter för svemestern och ger sina bästa sommarrecept för frukost och mellis.

Namn: Valerie Aflalo.
Ålder: 43 år.
Familj: Min man Johan och mina barn Nicoletta 14 år, Bianca 8 år och Leonie 5 år.
Sysselsättning: Grundare och designer av varumärket “Valerie” och Instagramkreatör på @valerie_aflalo.

Valerie, hur spenderar du sommaren i år? 

“I år kommer vi ha en sommar i Sverige. Vi ska vara på Gotland och i Skåne och sen blir det en liten tripp till Göteborg. Jag har länge velat utforska Sverige lite mer och njuta av det fina som finns här hemma. Som att äta skaldjur i Göteborgs skärgård eller att bada på Fårö.”

Hur håller du dig aktiv under sommaren när vardagsrutinerna ser annorlunda ut? 

“Jag försöker få in aktiviteter som känns roliga och lustfyllda. Att jogga är avslappning för mig, likväl som att ta en powerwalk med en kompis. Även att ta sig tid att göra ett yogapass och hinna med lite mental avslappning, andning eller meditation efteråt, det känns alltid lyxigt och välbehövt.”

Dina bästa tips för att aktivera hela familjen i sommar

“Att vandra i Stockholms skärgård och ha med sig picknick eller att ta en cykeltur till en park eller skog är sådant som barnen verkligen gillar och som man kan göra tillsammans. I våras tog vi en lång skogspromenad där vi sen satte oss på en klippa och grillade korv. Det var så himla mysigt och alla hade så kul!”

Valerie, ditt bästa tips på en sommaraktivitet

“Att paddla SUP! Det gjorde vi på Gotland i den mest magiska solnedgång jag sett. Dessutom var det något som hela familjen kunde vara med på. Minsta dottern satt längst fram medan jag paddlade. Det var verkligen så mysigt!”

Valerie fortsätter med ytterligare ett tips:

“Förra året surfade vi i Spanien på atlantsidan med hela familjen. Det går förstås också att göra i Sverige, och var verkligen så uppskattat och kul! “

Valerie, en aktivitet du skulle vilja testa i sommar 

“Att hyra trampbåt här i Stockholm och paddla runt vore kul! Eller att hyra en kajak. Älskar att se Stockholm från ‘sjösidan’ och uppleva mer av vår vackra huvudstad. Det känns faktiskt som att sommaren 2020 kan bli en av de bästa även om våren var lite smått kaotisk för oss alla. Så länge alla håller sig friska så kan vi vara tacksamma för stunden, av att vara tillsammans och bara njuta av sommarsverige.”

Läs även: Så gör du det bästa av att vara hemma

Valeries 3 bästa sommarrecept 

valerie aflalo sommar

Banana Bowl

recept på banana bowl

Banan
Nötter (jag använder ekologiska hasselnötter!)
Crunchy eko jordnötssmör
Grekisk eller turkisk yoghurt
Naturell agavesirap
Chiafrön
Neutral kokosolja 

Stek bananen i kokosoljan och tillsätt även agavesirapen. Bananen ska få en gyllenbrun färg. Lägg den sedan över youghurten och strössla över nötter, chiafrön och jordnötssmör.

valerie aflalo 

Grön supersmoothie

Avocado
Grönkål
Naturligt kokosvatten
Citron
Spirulina pulver 
Moringa pulver
Isbitar eller fryst banan

Mixa allt i en mixer. Tillsätt några isbitar eller alternativt fryst banan på slutet för att få den kyld. Slurp! 

valerie aflalo sommar

Sommarsnacks med jordgubbar och kokosgrädde

sommarsnacks med jordgubbar

Färdigvispad kokosgrädde
Jordgubbar
Eventuellt mynta till servering

Bara att lägga upp allt i en skål och strössla över lite färsk mynta om du har. Jag plockade min i trädgården. Serverat och klart!

 

Hoppas du får en fin och aktiv sommar! /Vi på Apohem & Valerie med familj Fler tips & råd