Proteintillskott

113 produkter

Sida

Artiklar 1-80 av 113

 1. Barebells Protein Bar Lemon Curd 55 g
  Barebells Protein Bar Lemon Curd 55 g
  22 kr Rek pris 30 kr
 2. Eat Natural Protein Packed 45 g
  Eat Natural Protein Packed 45 g
  17 kr Rek pris 17 kr
 3. Nick´s Sport-Crunch apelsin/choklad 40 g
  Nick´s Sport-Crunch apelsin/choklad 40 g
  12 kr Rek pris 16 kr
 4. Dalblads Swebar triple chocolate 50 g
  Dalblads Swebar triple chocolate 50 g
  17 kr Rek pris 24 kr
 5. Dalblads Swebar crunchy caramel 50 g
  Dalblads Swebar crunchy caramel 50 g
  17 kr Rek pris 17 kr
 6. Gainomax Protein bar blueberry 60 g
  Gainomax Protein bar blueberry 60 g
  17 kr Rek pris 22 kr
 7. Gainomax Protein bar chocolate-orange 60 g
  Gainomax Protein bar chocolate-orange 60 g
  17 kr Rek pris 22 kr
 8. Dalblads Swebar Chokladboll 55 g
  Dalblads Swebar Chokladboll 55 g
  16 kr Rek pris 18 kr
 9. Dalblads Swebar cocos 55 g
  Dalblads Swebar cocos 55 g
  16 kr Rek pris 22 kr
 10. Dalblads Swebar chocolate 55 g
  Dalblads Swebar chocolate 55 g
  16 kr Rek pris 22 kr
 11. Dalblads Swebar mintchocolate 55 g
  Dalblads Swebar mintchocolate 55 g
  16 kr Rek pris 22 kr
 12. Gainomax Protein bar toffee 60 g
  Gainomax Protein bar toffee 60 g
  17 kr Rek pris 22 kr
 13. Quest Nutrition Cookies and cream 60 g
  Quest Nutrition Cookies and cream 60 g
  26 kr Rek pris 29 kr
 14. Quest Nutrition S´mores bar 60 g
  Quest Nutrition S´mores bar 60 g
  26 kr Rek pris 29 kr
 15. Gainomax Recovery vanilla 250 ml
  Gainomax Recovery vanilla 250 ml
  15 kr Rek pris 19 kr
 16. Gainomax Recovery chocolate 250 ml
  Gainomax Recovery chocolate 250 ml
  15 kr Rek pris 19 kr
Sida

Artiklar 1-80 av 113

 

Protein

Protein har många olika uppgifter i kroppen och är viktigt för att den ska fungera optimalt. Det energigivande näringsämnet bygger bland annat upp dina celler, bildar enzymer och skapar hormoner. Protein stärker dessutom immunförsvaret. Därför är det viktigt att du får i dig tillräckligt. Speciellt om du lever ett fysiskt aktivt liv, eftersom proteinet hjälper kroppen att reparera skadad vävnad efter träning.  

Varför behöver vi protein?

Protein är en energikälla och ett näringsämne som vi alla behöver få i oss genom kosten. Det fungerar som byggstenar för kroppen och består av tjugo stycken olika aminosyror. Nio av dessa små enheter är essentiella, vilket betyder att kroppen inte kan producera dem själva. Det innebär att vi måste få i oss dem via maten vi äter.

De flesta har nog koll på att vi behöver protein för att bygga muskler – men faktum är att det omtalade näringsämnet har mycket viktigare uppgifter i kroppen än så. Protein krävs för att vårt immunförsvar ska fungera, hjälper celler att kommunicera, bygger upp hormoner och ger struktur till alla celler och vävnader i kroppen. Utan protein skulle vi inte överleva. 

Viktiga proteinkällor

Ett bra sätt att täcka ditt behov av de viktiga byggstenarna i kroppen är att satsa på proteinrik mat av bra kvalité. Animaliska livsmedel som exempelvis kött, fisk, kyckling innehåller alla essentiella aminosyror i en bra kombination. Även ägg och mejeriprodukter är rika på protein. Satsa på proteinrik mat för att täcka ditt behov av de viktiga byggstenarna i kroppen.

 Många tror att det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med protein genom att äta livsmedel från växtriket. Det behöver det inte alls vara! Livsmedel som spannmål, baljväxter såsom ärter, bönor och linser är alla viktiga proteinkällor. Produkter som tofu, tempeh, quorn och sojabaserade livsmedel är också väldigt proteinrika. Det som kan vara bra att tänka på är att växtbaserade källor oftast inte ger tillräckligt av alla essentiella aminosyror. Men om du blandar olika proteiner från växtriket får du i dig en fullvärdig kombination. Det kan du exempelvis göra genom att blanda råris eller bulgur tillsammans med bönor, linser eller kikärtor. 

För personer med stort behov av protein kan det vara svårt att få i sig optimala mängder bara genom livsmedel. Här nedan hittar du bra tillskott för att boosta ditt proteinintag lite extra. 

Hur mycket protein är lagom?

Rent generellt är det svårt att få proteinbrist så det är inget man behöver oroa sig för. Ett optimalt intag är dock bra för att stötta kroppens normala funktioner. Vi behöver alla olika stor mängd beroende på kön, hur mycket vi rör på oss och hur gamla vi är. Men en bra riktlinje är att ungefär 10-20 procent av våra kalorier bör komma från protein, enligt de nordiska näringsrekommendationerna. Personer som tränar mycket kan behöva mer. När vi blir äldre har vi lättare för att tappa muskelmassa och ork. Därför ökar behovet även hos personer som fyllt 65 år, som rekommenderas ett intag på 15-20 procent av den totala energin.  

Protein är extra viktigt för dig som tränar

Ju mer du tränar och rör på dig i vardagen, desto mer protein behöver du för att bygga upp kroppen igen. Muskler består nämligen av protein, och bryts ner under träning och aktivitet för att sedan byggas upp igen via kosten vi äter. Rörelse och fysisk aktivitet avgör hur mycket protein som omsätts i musklerna. Hård styrketräning och uthållighetsidrott ökar nedbrytningen av musklerna. För att de ska återhämta sig och bli starkare så är det viktigt att få i sig tillräckligt med protein när man tränar. Dessutom hjälper det ditt immunförsvar, som gör att du håller dig frisk och mår bra.