Proteinpulver

Proteinpulver

Med proteinpulver kan du blanda dina egna proteinshakes, det är bara att tillsätta vatten! Protein i pulverform passar också utmärkt att använda i bakning, gröt, smoothies eller yoghurt för att höja proteinhalten i din kost. Det kan göra maten både godare och mer mättande.Protein passar alla som vill orka lite mer i vardagen. Om du tränar och är fysiskt aktiv så är proteinpulver ett perfekt tillskott. Speciellt för att du ska få i dig tillräckligt med protein och essentiella aminosyror. Dem små enheterna hjälper nämligen till att bygga upp din muskelvävnad och fungerar som viktiga hormoner i kroppen som behövs för att återhämtningen.  

Varför behöver vi protein? 

Protein är något vi alla behöver för att kroppen ska må bra och fungera optimalt. Tillsammans med kolhydrater och fett så är protein ett av de näringsämnen som ger dig energi. Det är även det näringsämne som mättar bäst. Protein har massvis med viktiga egenskaper och funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga upp, stärka och reparera dina vävnader, celler, skelett och din muskelmassa. Du behöver dessutom protein för att upprätthålla en sund hormonbalans och för att ditt immunförsvar ska fungera så du håller dig frisk. Eftersom att protein innehåller essentiella aminosyror så betyder det helt enkelt att vi måste få i oss dem via maten vi äter. Så se till att få i dig tillräckligt, för både hälsan och välbefinnandets skull.  

Vilket proteinpulver ska du välja?

Ett bra tips är att använda det proteinpulver som du tycker bäst om och som passar dina mål och dina behov. Föredrar du vaniljsmak eller tycker du bättre om choklad? Ska du använda pulvret till bakning eller bara blanda ut med vatten för en shake? Testa dig fram och hitta ditt favoritprotein. Om du behöver gå ner i vikt kan det vara bra att välja ett proteinrikt pulver som innehåller lite mindre energi. Proteinet kommer öka din mättnadskänsla och håller ditt blodsocker på en jämn och stabil nivå. Vill du istället bygga mer muskler kan det vara bra att välja en dryck som innehåller mer kolhydrater, fett och framförallt mer energi för att fylla på förråden igen.

Läs mer Visa mindre